Стотици хиляди доволни клиенти

Zuty сътрудничи с Тед Дейвис

Обичате ли природата и се възхищавате на красиви места на нашата планета Земя? Тогава определено ще ви заинтригува нашето сътрудничество с Тед Дейвис. Подготвили сме мотиви за рисуване по номера въз основа на най-интересните му снимки. Заповядайте на приключение с нас!

Кой е Тед Дейвис?

Тед Дейвис е американски фотограф, роден и израснал близо до девствените и диви планини Адирондак в щата Ню Йорк. Природата се е вписала в душата му и от ранна възраст той се е чувствал в нея като у дома си. По-голямата част от времето е прекарвал в гората. През лятото е къмпингувал, през зимата е карал ски по планинските склонове. 

По-късно семейството му се премества в рибарското селище Кейп Порпез в южен Мейн, където Тед заменя планинските скитания с водни занимания – всичко му е доставяло удоволствие, от плуване до каране на каяк. Очарователното пристанищно селище в крайна сметка се превръща в основно негово вдъхновение, постоянно присъстващо в творчеството му. 

С тънкостите на фотографията се запознава като ученик в гимназията Филипс Ексетер Академи в Ню Хемпшир. Там се записва на уроци по фотография и започва да открива света около себе си с фотоапарата Никон на баща си в ръка. Всяка седмица посвещава много часове на своята страст. Изпълнява съвестно заданието на учителя, експериментира и търси сам себе си.

И до ден днешен Тед Дейвис не може да каже какво толкова го очарова във фотографията. Може би именно преходността и крехкостта на момента, които той улавя с обектива на камерата чрез своето изкуство? Новото му хоби отпада по време на юношеството, за да бъде преоткрито на прага на зрелостта.

По време на пътуване из Европа той е очарован от внушителните паметници в Рим, Мюнхен и Дубровник. И остава не по-малко очарован от романтичната природа на Южна Франция. След като се връща у дома в Щатите, той се потапя още повече в хобито си. Въпреки че все още работи като адвокат, с времето осъзнава, че именно фотографията и пътуванията са това, което наистина го удовлетворява.

Какво е творчеството на Тед Дейвис?

Сигурно вече се досещате какво е характерно за фотографиите на Тед Дейвис. Свобода, приключения, спиращи дъха мигове и дива природа, както и красиви паметници и история. Тед Дейвис има богато портфолио, което ще се хареса на всеки, който е авантюрист или романтик по душа.

Тед Дейвис снима основно по време на пътуванията си из САЩ, Хаваите, но и на други красиви места. Най-много обича да снима природата. Независимо дали снима красив залез на слънцето на плаж в Хавай или необуздана и буйна река, шуртяща през каньон, Тед Дейвис се надява да предаде силата на момента и да събуди страстта във всеки, който гледа неговите произведения.

В сътрудничество с Тед Дейвис подготвихме за вас мотиви по негови фотографии. Вярваме, че ще ви направят толкова щастливи, колкото и нас! Насладете им се в това сложно време, когато не можем да пътуваме много. И се радвайте на уникалното изживяване да откривате нови места направо във вашата всекидневна. Нека сега да ви запознаем с мотивите, които сме подготвили за вас.

Тед Дейвис на Zuty

Покрай скалите, Скалите на Мохер, Ирландия

Направете пътуване до Ирландия с Тед Дейвис! Картината Покрай скалите изобразява едно от най-красивите места в Ирландия, скалите на Мохер. Милион посетители се отправят тук всяка година. Ако харесвате гледката на необуздано море, разбиващо се в горди скали, то тази картина не бива да липсва в колекцията ви. Освен това синият цвят на морето действа успокояващо, така че можете прекрасно да се отпуснете, докато рисувате този мотив.

Езеро под планините

Когато рисувате картината Езеро под планините, вие се пренасяте в италианските Доломити. Планинските върхове на тази популярна планинска верига са доминиращи. Под тях има зелена гора и красиво тюркоазено планинско езеро. Можете да усетите чистия планински въздух направо в дома си! Картината е предимно в сини и зелени нюанси, които красиво се допълват и заедно създават хармонична композиция. Ако сте сред запалените планински туристи, този мотив със сигурност ще ви хареса.

Пътека, заобиколена от дървета

Обичате ли да сте в компанията на дървета, да слушате птичи песни и да се оставите да бъдете унесени от приятното безгрижие, което можете да почувствате само в гората? Вземете четката в ръка и тръгнете на пътешествие с картината Пътека, заобиколена от дървета. С усукани клони от зелени дървета и храсти. Накъде ще водят вашите стъпки? Този мотив е пълен с релаксираща зеленина, но в същото време повдига много въпроси и никога няма да спре да ви забавлява.

Замръзнал пейзаж и река

Смразяващият леден пейзаж е просто истинска, неопитомена пустиня. Пориви на студен вятър и красиви гледки към околностите, нито живо същество никъде. И така може да се характеризира един от най-северните региони на Европа, Исландия, където Тед Дейвис е направил тази снимка. Можем да го видим през входа на Кристалната пещера, който е направен от лед. Елате да изследвате недостъпния ледник и красивото небе над него. Сега можете да увековечите тази впечатляваща снимка върху истинско платно.

Изгрев над брега

Изгрев над брега е снимка на слънце, изгряващо над водата. Тази част от деня е една от най-вълшебните. Чуйте как природата бавно оживява. И нека оранжевите цветове на пробуждащото се слънце озарят деня ви.

Станете художник с рисуване по номера!

Техниката за рисуване по номера е много лесна. Благодарение на това абсолютно всеки може да рисува нашите мотиви. Предлагаме картини с няколко нива на трудност. И така лесно можете да изберете мотив както за дете, за възрастен чрвек, така и за хора в по-напреднала възраст, които вече нямат толкова сили в ръцете си. Освен това с всяка пратка получавате безплатно лупа, така че ще успеете да се справите без проблеми и с по-дребните детайли, дори и очите ви да не са вече това, което са били преди време.

Как работи рисуването по номера? Ние отпечатваме всеки мотив върху платно така, че да е разделен на множество малки полета. Всяко поле е номерирано и всеки номер отговаря на определен цвят. Така вие постепенно оцветявате картината според номерата. Както виждате, всъщност точно като при книжки за оцветяване. Просто в по-голям формат. Но ще рисувате като професионалист!

СЪВЕТ: Искате ли да научите повече за техниката рисуване по номера? Прочетете нашата статия Как да започнем да рисуваме. В нея ще намерите не само теоретична информация, но и обучително видео, което показва как рисуването изглежда на практика.

Леонардо да Винчи е използвал подобна техника, за да научи своите ученици на изкуството да рисуват. Така че няма никакъв проблем да започнете „напълно от нулата“, дори и ако никога през живота си да не сте държали четка в ръката си. Хайде започнете с нас! Ще видите, че вълнуващият свят на рисуването по номера буквално ще ви погълне.

Не забравяйте, че въпреки че с нашите картини пробвате интересна техника за рисуване и научавате нещо ново, рисуването по номера е преди всичко забавление. Гледайте на него като на релаксация и отдих. Не се ядосвайте на себе си, ако преминете случайно с четката през контура. Нашите акрилни бои могат да се пребоядисват след като изсъхнат. Така че без стрес! 

5 причини да опитате да рисувате по номера

Независимо дали ще решите да купите картина за себе си или да я подарите, сигурно се запитвате какво ще ми донесе тя? Картината е хубава декорация, но наистина ли си струва работата? Определено да! Ето 5 причини защо:

  • Забравяте тревогите. Светът на Тед Дейвис е пълен с красива природа, цветове и енергия. Буквално пулсира от живот, въпреки че това всъщност е статичен образ. Ще видите света през неговите очи и ще се потопите в света на приключенията. И няма да си спомняте за никакви проблеми.
  • Освобождавате се от стреса. Учените са доказали, че творческата дейност помага за облекчаване на стреса. И в същото време, в дългосрочен план, укрепва устойчивостта на организма към неговото негативно влияние. Ще се отпуснете и ще релаксирате. Така че взимайте четката в ръка всяка вечер и ще видите, че няма да се тревожите за нищо никакво.
  • Доставяте си радост. Не всеки има възможността да си стегне багажа и да тръгне на пътешествие в непознатото, да открива непознати региони. Но това не означава, че това не ни привлича. Благодарение на картините ще стигнете до места, за които не сте и мечтали. Освен това никога няма да пропуснете това изживяване. Ще можете да се върнете на любимото си място по всяко време, като погледнете картината на стената.
  • Тренирате фината моторика. Това е особено важно за деца и по-възрастни хора. Фината моторика е като масаж за нашия мозък. В същото време с нейна помощ подобрявате координацията на движенията и укрепвате мускулите на пръстите и ръцете.
  • Укрепвате самочувствието си. След като завършите картината, вие ще се гордеете с това, което сте постигнали. Въпреки че е приятно занимание, това все пак е работа, на която посвещавате любов и частица от себе си. Ами когато вашият партньор или приятели забележат колко сте сръчни! Само си представете страхотното чувство, когато можете да кажете: Аз нарисувах това.

Картини по номера можете да закупите в Zuty

Ние сме най-големият производител на картини по номера в Европа. Зарадвахме вече стотици хиляди клиенти. Повечето от тях се връщат при нас и поръчват още мотиви. И затова сме подготвили клуб Zuty за вас, новите клиенти. Регистрирайте се и купувайте към вашия клиентски акаунт.

Всички ваши покупки ще бъдат добавени към този акаунт. И след като достигнете определен праг, получавате процент отстъпка за цял живот. Отстъпките са както следва:

  • 2 % отстъпка веднага след регистрация,
  • 3 % отстъпка за покупки над 4 000 CZK,
  • 4 % отстъпка за покупки над 9 000 CZK,
  • 6 % отстъпка за покупки над 14 000 CZK.

В нашия електронен магазин ще намерите над 5 000 мотива. Освен Тед Дейвис сме подготвили картини и на други независими художници, както и репродукции на творби на известни майстори от миналото. Предлагаме и мотиви с пейзажи, животни, авто-мото, храна, знаменитости и много други тематични области. Ще се радваме да подготвим картина за вас по вашата собствена фотография.

Към поръчаната картина ще опаковаме и куки за окачване, професионални акрилни бои и найлонови четки. Ще получите пратката от нас в красива подаръчна опаковка. Ако сте я поръчали за подарък, можете да го подарите веднага, както сте го получили.

Предлагаме безплатна доставка при всяка покупка над 990 CZK. Ние ви даваме гаранция за качеството, ако не сте доволни от получения мотив, ще ви върнем парите.