Стотици хиляди доволни клиенти

Рисуване по номера: занимание, подходящо (не само) за деца

Да забавлявате децата за дълъг период от време е доста трудна задача. Всяко дете е различно, има различни предпочитания и интереси. Ние обаче ви даваме препоръка за занимание, което може да забавлява всяко дете за по-дълго време - рисуване по номера.

clanek_005

Какво всъщност е рисуването по номера? Като цяло това е занимание, което е изключително популярно, не само сред децата, но и сред възрастните. Не е нужно да сте художник, за да рисувате по номера. И това е едно от многото предимства. Но нека приемем хубав подход стъпка по стъпка и първо да поговорим малко за това какво е рисуване по номера. Ако не сте чували за това, вероятно не можете да си представите тази дейност.

Както подсказва името, става въпрос за кутии за боядисване, които са маркирани с индивидуални номера. Винаги имате определен шаблон, към който трябва да се придържате, когато рисувате. Числата, които отговарят на конкретни цветове, са показани на шаблона. Всичко, което трябва да направите, е да боядисате отделните кутии с правилните цветове.

Акрилните бои ще свършат работа

Какво ви е необходимо за рисуване по номера? Акрилни бои, шаблони, четки и желанието да създадете нещо креативно. За това не се нуждаете от специално оборудване, така че всъщност е много достъпна опция за всеки. Често хората също купуват акрилни бои, декоративна рамка или комплект четки заедно с картината.Всички те гарантирано ще бъдат полезни, когато рисувате произведение на изкуството.

Ако обаче решите да рисувате по номера в електронния магазин Zuty, ще получите всичко необходимо в пакета. Изобилие от акрилни бои, четки, опънато платно върху рамка, а също и куки за закачане.

Рисуване по номера на собствена снимка!

Искате ли да дадете на децата си още по-голямо изживяване с рисуване? Тогава не се колебайте и имвземете картина по своя снимка. Това е оригинален начин за рисуване, който вашите деца ще харесат. Всъщност рисуването на картина въз основа на вашата собствена снимка ще подобри изживяването от създаването на картината. Тази форма на рисуване е подходяща и прави оригинален, уникален и модерен подарък.

Развива креативността на децата

Ако искате да създадете пълноценно занимание за вашите деца, което да ги забавлява и да им носи други ползи, рисуването по номера е правилното решение. Всъщност е известно, че това занимание развива в най-голяма степен креативността на децата. А това е изключително важно за децата.

В същото време рисуването по номера също ги учи на търпение и концентрация. Те ще могат да използват това в ежедневието, например в училище. Те ще могат да се концентрират по-дълго върху важни неща и това ще подпомогне мисленето им. Следователно рисуването по номера определено е от голямо значение, дори и за най-малките.

clanek_004

Може би много малки деца няма да спазват маркираните граници на платното, ще използват само 3 цвята вместо цялата палитра, която идва с шаблона, но това няма никакво значение. Основното е опитът. А той ще бъде стопроцентов.

Релаксиращ ефект

В ежедневието ни е прекалено много. Често се налага да се сблъскваме с много проблеми и ако си мислите, че децата нямат проблеми, грешите. Много често има натиск, с който трябва да се справят и затова често се сблъскват със стрес или напрежение. Просто казано, те също понякога имат нужда от почивка от всичко.

В този случай се връщаме към рисуването по номера. Има релаксиращ и успокояващ ефект. Когато децата започнат да рисуват, няма да мислят за нищо друго. Те ще бъдат напълно погълнати и ще забравят всичките си тревоги и ще бъдат 100% фокусирани върху рисуването по номера.

Началото не трябва да е трудно

Рисуването по номера е подходящо за всеки, така че дори първите опити не са трудни. Тъй като тази дейност е подходяща и за деца, всеки може да я направи. На първо място е важно да изберете подходящото ниво на рисуване по номера, т.е. нивото на трудност. Това ще ви помогне да опознаете рисуването по номера по-ефективно. За децата вероятно ще получите най-лесното ниво, което е идеално за първи опити и запознаване с тази техника на рисуване.

Докато децата растат и придобиват опит и увереност, трудността на картините може постепенно да нараства. Комуникирайте с тях, разберете как намират дадено ниво на трудност и постепенно, ако искат, повишавайте нивото. След няколко седмици или месеци те ще станат завършени артисти.

Колко нива на трудност има?

Кои нива на трудност можете да избирате? Ето кратък преглед, който ще ви помогне да решите кога да изберете да рисувате по номера.

  • Много лесно: Това ниво на трудност е идеално за начинаещи и деца. Много лесното ниво се характеризира главно с големи числа и много малък брой цветове.
  • Лесно: Както подсказва името, това ниво е подходящо за начинаещи като деца в предучилищна и детска градина. Наистина няма да намерите нищо сложно в такъв клас. Всички форми са правилни, достатъчно големи и цифрите се четат ясно. На това ниво ще се отпуснете перфектно и ще се забавлявате в същото време.
  • Средно: Ако вашите деца нямат двигателни проблеми, средното ниво е идеално за тях. Числата са по-малки от предишните нива и някои форми може да се припокриват. Децата обаче понякога могат да се справят с това ниво по-добре от възрастните, защото могат да виждат малките неща по-добре без очила. Това ниво обаче не се препоръчва за много млади. Рисуването по номера обаче не ви ограничава по никакъв начин и можете да използвате максимално креативността си. Ако детето сгреши в цвят, няма проблем, картината ще е още по-оригинална.
  • Трудно: Тредното ниво е идеално за тези, които нямат проблем да нарисуват нещо по-предизвикателно. Необходима е обаче максимална концентрация, тъй като отделните панели ще бъдат значително по-малки и количеството боя, което ще трябва да използвате, също ще се увеличи. Ако обаче искате да дадете на децата си нещо по-предизвикателно да опитат и те вече са усвоили предишните нива, сложното ниво е гарантирано подходящо за тях.
  • Много трудно: Промяната на размера на четката, отнемането на повече време и промяната на техниките за рисуване изискват много сложно ниво. Панелите в това ниво на трудност са точно до милиметър. Не е лесно да запазите определен цвят в маркираната зона, без да надхвърлите лимита. Но и това не е напълно необходимо. Чувствайте се свободни да плъзгате и припокривате един нюанс върху друг. Готовото изображение вече изглежда доста реалистично. Резултатът си заслужава, но е по-подходящ за по-сръчни хора, които имат перфектна моторика. Това ниво не се препоръчва за деца.

Отделете повече време

Рисуването по номера е нещо, което вие и вашето дете не трябва да рисувате за един ден. За по-предизвикателни картини може дори да не е възможно да го направите навреме. Отделете повече време за това. Колкото ви трябва. Дали ще рисувате седмица, две седмици, месец или дори повече зависи от вас. Не е нужно да бързате. Важното е да му се насладите максимално и да се отпуснете. Затова винаги, когато имате свободно време, се посветете на рисуването по номера. Уверете се, че не извършвате тази дейност под стрес и напрежение.

Децата могат да бъдат художници също

Зарадвайте децата си и ги направете истински артисти! Не е нужно да ходят на уроци по изкуство, за да го направят. Рисуването по номера е нещо, което ще им позволи да постигнат страхотни резултати за кратко време. Те ще се научат на търпение, ще подобрят двигателните си умения и ще открият креативност, която може би не са подозирали, че притежават в себе си преди.

Забавлявайте се заедно с децата

Ако искате да прекарате времето си заедно с вашите деца, препоръчваме ви да рисувате по номера заедно с тях. Можете да работите върху една картина заедно, ще върви по-бързо и ще се забавлявате заедно. Но всеки може да има и своя собствена картина, която ще доведе до две различни произведения на изкуството. Но определено препоръчваме да правите тази дейност заедно с децата си. Те ще се радват повече и в крайна сметка ще ви хрумнат различни идеи.

clanek_001

Достъпно решение

Рисуването по номера е забавно и достъпно. Това означава, че всеки може лесно да си позволи тази радост. Освен това, това е малка инвестиция, която се изплаща в дългосрочен план по повече от един начин. Тя носи няколко от гореспоменатите предимства и готовата картина ще остане сувенир завинаги.

Дори децата могат да закачат нарисуваната от тях картина в детската стая и да й се любуват всеки ден. Може дори да искат да покажат на приятелите си какво са създали със собствените си ръце. Има няколко размера и нива на трудност, от които да избирате в електронния магазин Zuty. Препоръчваме обаче да започнете с по-малки размери и постепенно да ги увеличавате.

Част от урока

Тъй като рисуването по номера носи няколко предимства, свързани главно с психологическото благополучие на децата, все повече се смята, че рисуването по номера ще бъде част от художественото образование. Определено е страхотна идея, тъй като е занимание, което развива творческото мислене на децата и подпомага двигателните им умения във висока степен.

Освен това, в днешно време все повече деца страдат от психологически разстройства, така че рисуването по номера е идеално в този случай. Може да намали риска от появата и развитието на тези нарушения и, ако се появят, да облекчи симптомите. Това обаче не важи само за децата, но и за възрастните. Намалява случаите на депресия и тревожни състояния.

Няколко думи за финал

В днешния модерен век децата предпочитат предимно дигитални устройства – мобилни телефони, таблети или компютри. Опитайте се да ги извадите от тази дигитална и забързана ера и предложете рисуване по номера. В началото може да са неохотни, но веднага щом направят крачката, ще бъдат очаровани и ще се заемат с това през свободното си време.

Сигурен съм, че е по-добре, отколкото просто да гледате телефона си през цялото време. По този начин те гарантирано ще подобрят още повече творческото си мислене. Те също ще се забавляват в същото време. Така че не се колебайте да използвате рисуване по номера, например, на детско парти. Всички деца ще се забавляват заедно и ще нарисуват картина, която винаги ще имат като общ спомен.